Week 2
- Projectgroep
- 10 feb 2019
- 4 minuten om te lezen
PROJECTPLAN
Voor het projectplan, wat afgesproken is om in week 3 af te hebben, zijn de onderdelen verdeeld in de groep. Ieder gaat hier individueel mee aan de slag en woensdag 13 februari wordt alles samen gevoegd en besproken.
Het projectplan is als volgt verdeeld:
1. Situatiebeschrijving : Cecile
2. Projectdefinitie
2.1 uitdaging/probleemstelling: Daniëlle
2.2 aanleiding: Daniëlle
2.3 doelstelling: Daniëlle
2.4 projectresultaat: Daniëlle
2.5 Afbakening: Daniëlle
2.6 effecten: Milou
2.7 gebruikers projectresultaat: Joost
2.8 randvoorwaarden: Nanda
2.9 relatie met andere projecten: Nanda
3. Aanpak
3.1 workbreakdown structure: Milou
3.2 activiteitenplan: Nanda
4 Projectbeheersing
4.1 tijd: Joost
4.2 geld: Joost
4.3 kwaliteit: Nanda
4.4 organisatie: Allen
4.5 informatie: Milou
4.6 communicatie: Milou
5 Risicoanalyse: Cecile
GESPREK MET JUZT
Naast het verdelen van de onderdelen is het interview voor het eerste gesprek met Juzt opgesteld.
De vragen kun je terug zien in dit document: Vragenlijst Juzt.
Het gesprek met Juzt heeft vrijdag 8 februari plaats gevonden. Voor de (volledige) notulen van dat gesprek, zie Notulen gesprek Juzt.
De belangrijkste zaken uit het gesprek samengevat;
Juzt is bezig met het bouwen aan een leefklimaat waar iedereen zich prettig voelt. Zij onderzoeken het leefklimaat nog op de vrij klassieke manier, zoals met vragenlijsten op papier. Er is dan even een moment van opleving, maar het is lastig om dat vast te houden. Zij weten dat er allerlei manieren en inzichten zijn om het natuurlijker te maken en het leuker te maken om mee bezig te zijn. Daarom laten zij onze wijsheid er op los, om een oplossing te vinden.
Aan het einde van het project is er een tool, waarmee de vragen ingevuld kunnen worden en gelijk verwerkt kan worden om er iets mee te doen. Waardoor het werken aan leefklimaat écht iets leuks wordt. De focus ligt bij het stukje benutten. Als de uitkomst er zou zijn, moet dat spelenderwijs doorlopend levend blijven, op een leuke en interessante manier, voor zowel de kinderen als de groepsmedewerkers.
Alleen om dit alles te kunnen realiseren is niet erg realistisch in de tijd van de minor. Dus het is aan ons, als groepje, welk deel/delen wij gaan oplossen.
Binnen het project Positief Leefklimaat zal er gericht worden op 2 verschillende groepen. Dit zijn de bewoners van Juzt en de medewerkers. Beide zijn ermee gemoeid dat het leefklimaat verbeterd, zodat hun woon en werkomstandigheden verbeteren. Er zullen voor dit onderzoek gesprekken/interviews worden afgenomen en er zal worden gekeken naar de uitkomsten van de laatste enquête die is uitgevoerd.
Bewoners:
De bewoners of patiënten van Juzt zijn kinderen tussen de 7 en 14 jaar die om verschillende reden worden opgenomen en een behandeltraject ingaan. Deze kinderen hebben hele uiteenlopende gedragsproblemen waardoor thuis wonen niet meer mogelijk is. De kinderen worden voor een jaar geholpen bij Juzt en binnen die tijd wordt er nagedacht over welke vervolgstappen er gezet kunnen worden. Omdat de kinderen thuis problemen ervaren, is hun beeld over een thuissituatie veranderd. Juzt wil de kinderen helpen bij het rechtzetten van hun beeld en ze een zo goed mogelijk thuis bieden. Hiervoor is het van belang dat de kinderen zich op hun plek voelen in de instelling. Juzt probeert op het moment via enquêtes de mening van de kinderen te peilen en daarover te praten maar dit is voor de kinderen saai en vervelend werk, gezien het feit dat veel kinderen concentratieproblemen hebben.
Medewerkers:
Hierbij zal het dan vooral gaan om de begeleiders van een groep kinderen. Ook voor begeleiders is het van belang dat ze zich op hun plaats voelen binnen het leefklimaat van Juzt. Het is voor de werkbegeleiders immers hun werkklimaat. Doordat ook de medewerkers zich op hun plaats voelen, zullen zij het werk beter kunnen uitvoeren. Daarnaast komt er bij, dat wanneer de kinderen zich beter op hun plaats voelen, zij zich ook minder lastig zullen gedragen. Wat weer voor een lagere werkdruk zal zorgen onder de medewerkers. Iedere medewerker ziet vanuit zijn of haar achtergrond in dat het van belang is dat er wordt gekeken naar het leefklimaat van de kinderen. Ze vinden het alleen vaak lastig om dit te peilen bij de kinderen van dag tot dag en er met de groep er over te praten wanneer dit nodig is. De werkdruk is vaak al hoog bij het begeleiden van een groep kinderen en daardoor schiet het verwerken van de resultaten van de enquête er vaak in het dagelijks werk bij in.
De afspraken met Juzt: Per keer kijken wanneer we weer samen gaan zitten. Bellen en mailen kan altijd. Wij hebben in principe de regie en wij weten het beste wat we nodig hebben. De tweede vergadering is, zoals eerder gezegd in de blog van week 1, op dinsdag 19 februari. Tevens is het misschien mogelijk om een keer een avonddienst (15.00-22.00 uur) mee te lopen. Eigenlijk maar één iemand, anders wordt het te druk.
MARKTONDERZOEK
Er is al een begin gemaakt aan de marktonderzoek. Een matrix is te zien in afbeelding 1. Hierin is de opdrachtgever in geplaatst, zodat je de marktpositie kan zien.

PLANNING
De eerste opstelling van de planning is gemaakt en voor zover het kan ingevuld.
HOE VERDER
Aankomende week zal ieder zijn onderdelen voor de projectplan afmaken. De onderdelen kunnen dan samengevoegd worden en worden aangepast. Er zal namelijk overlegd moeten worden wat nou daadwerkelijk onze doelstelling gaat worden. Welk deel van de uitdaging gaan wij oplossen.
Daarnaast zal er een uitgebreidere doelgroepanalyse plaats vinden en worden de persona's in een infographic weer gegeven. De marktonderzoek zal af gemaakt worden. Daarnaast zal er een voorbereiding plaats vinden op het tweede gesprek met Juzt en tot slot moet er verder gekeken worden naar de taken wat uitgevoerd moeten worden en deze verdelen.
Comments